טלית כחול-לבן

עולם היהדות - הלכה מסורת

על האש עם המשפחה: מנות בשר קלילות ומהירות יש למנגל

בימים ואירועים מיוחדים רבים מאיתנו מעדיפים להימנע ממאמץ רב בשעת הכנת הארוחה או הכיבוד, כאשר הפתרון הוא חגיגת על האש עם המשפחה שכל מה שצריך לעשות כדי לתכנן אותה זה לקנות בשר איכותי, לתבל אותו עם מעט יין ותבלינים ופשוט לזרוק על המנגל. אבל איזה מתכונים עם בשר יתאימו לאירוע חגיגי? הנה כמה מתכונים קלים וקלילים:

רגע לפני שמתחילים – בוחרים בשר טוב בלבד

כאשר אתם עושים קניות לאירוע, חשוב לדעת איפה רוכשים את הבשר. בחירה בקצבייה טובה תהיה נכונה על פי רוב כאשר מתכננים ארוחה או אירוע חגיגי. אם אתם מחפשים רשת מעדניות שתספק לכם את הבשר, בחרו רשת מנוסה שבוחרת את זני הבקר הטובים ביותר, שמעסיקה קצבים שחותכים נכון ומנקים בצורה מקצועית את הבשר, ממיינים את הנתחים לטובים ביותר ויכולים לספק בשר איכותי שאין צורך לעבוד עליו יותר מידי. בחרו בשר שיספק טעמים טובים ועשירים.

הנה מספר מתכונים

אם אתם חוגגים באזור המרכז עם מנגל במרפסת, זכיתם כי מזג האוויר באזור המרכז הוא נוח בדרך כלל. חשוב לבדוק את מזג האוויר ולוודא שזה יום שמתאים למנגל שאין בו רוח או חום כבד, ויש לוודא שלא קר מידי לחגוג בחוץ. בכל מקרה: הנה מתכון פשוט לפילה בקר שאפשר להכין על הפלנצ'ה.

כדי להתחיל בוחרים מדליוני פילה בקר מובחרים. מחממים שמן זית על הפלנצ'ה מתבלים את הבשר עם מלח גס ופלפל שחור וצורבים משני הצדדים עד רמת עשייה מתאימה. על המנגל צולים בינתיים ירקות שורש ומגישים עם סלט עשבים מלווה בשקדים קלויים כשבצד כוס יין אדום.

על האש עם המשפחה: מנות בשר קלילות ומהירות יש למנגל

סטייק אנטרקוט על הגריל

כדי להכין סטיק אנטרקוט מושלם לא צריך יותר מידי התעסקות. מה שדרוש זה נתח מובחר שנבחר בקפידה ותבלינים בסיסיים כמו מלח גס, פלפל שחור גרוס, תימין או רוזמרין וכף שמן זית. מעסים את השמן זית אל הסטייק בתוספת מלח ופלפל מכול הצדדים. מניחים את הסטייק על הגריל והופכים פעם אחת לכל צד עד קבלת מידת הרצויה בנכונה. עשיית סטייק ברמת מדיום דורשת 3 דקות בלבד על גחלים לוהטות.

שיפודי פרגיות ברוטב ברביקיו

כל ברביקיו דורש שיפודי פרגית, בעיקר כזה שמתנהל בקלילות ללא הכנות מיוחדות. שיפודי פרגיות ברוטב טריאקי יהיו מושלמים לאירוע או חגיגה, בעיקר אם תגישו את החתיכות על שיפוד קטן יותר מהרגיל. מחממים את המנגל ומשרים את הפרגיות ברוטב טריאקי אותו מכינים מרבע כוס שמן זית, שליש כוס טריאקי, שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק ושלוש שיני שום כתושות. מוסיפים תבלין גריל ופפריקה ומשרים קוביות פרגיות בגודל מתאים לחצי שיפוד. לאחר ההשריה משפדים כל שיפוד בשלוש קוביות וצולים כ10 דקות בלבד על המנגל. מגישים חם.

קבב על מקל

כאשר מארגנים חגיגה או אירוע אין כמו אוכל שאפשר להחזיק ביד ולנוע עמו ממקום למקום. לשם כך אפשר להכין קבב על מקל. בוחרים בשר מתאים טחון כמו כבש שנטחן פעמיים. מוסיפים שומן כבר בקלות של 150 גרם על קילו בשר טחון. בקערה גדולה מערבבים את הבשר והשומן עם תבלינים כמו ראס אל חנות, בהרט, ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה קצוצה. מוסיפים בצל קצוץ דק מאד. מערבבים ומקבבים על שיפוד עץ. כעת צולים על המנגל כ 5 דקות תוך הפיכה של הקבב מצד לצד. אפשר להגיש עם זיגוג טחינה קלילה.

אז זה הזמן לבחור בשר מתאים ולהתחיל בחגיגה.