טלית כחול-לבן

עולם היהדות - הלכה מסורת

רשלנות רפואית: המדריך המלא למשפחות

סבורים כי רופא המשפחה התרשל בתפקידו ובהתאם לכך נגרם נזק? על מנת שתוכלו לקבל פיצוי נדרש להגיש תביעה. כיצד מגישים ומה חשוב לדעת? על כך – במדריך הבא.

רשלנות רפואית: כך תוכלו לממש את זכותכם לקבל פיצוי

לצערנו, אנו עדים בשנים האחרונות לזינוק במספר התלונות נגד רופאים וצוותים רפואיים בתחום המשפחה, וזאת בעקבות מקרים שבהם עקב הרשלנות לכאורה של הרופא נגרם נזק. עם זאת, חשוב להבין כי על מנת להגיש תלונה ובהתאם לכך גם תביעה כנגד הרופא נדרש קודם כל לבחון את פרטי המקרה ובהתאם לכך לקבל החלטה האם להגיש את התביעה. שימו לב כי מדובר בתביעה מורכבת מאוד הדורשת מכם כתובעים להגיש מסמכים התומכים בטענות, וזאת בהתאם לסוג המקרה. המקרים השכיחים ביותר בגינם מגישים תביעות רשלנות רפואית במשפחה כוללים בין היצר: טיפול תרופתי שגוי, עיכוב במתן אבחון רפואי, אבחון שגוי של תוצאות בדיקה, אי ביצוע של בדיקות מתאימות וכן אי טיפול במקרים אקוטיים שבהם נדרש היה לפעול באם הרופא לא התרשל בתפקידו. הסטטיסטיקה מלמדת כי בעקבות מקרים של רשלנות רפואית בתחום המשפחה מתרחשים סיבוכים רפואיים מורכבים ובמקרים קיצוניים אף מוות, ולכן כל טיפול רשלני עשוי להוביל לנזקים חמורים. על כן, במידה ואתם חושדים כי הרופא התרשל בתפקידו מומלץ קודם כל ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בתחום של רשלנות רפואית, מתוך מטרה לגבש תיק תביעה ובהתאם לכך גם להגדיל את הסיכוי לקבל פיצוי כספי בעקבות הנזק שנגרם. מקרי רשלנות רפואית מתרחשים בישראל עלו לסדר היום הציבורי ומהווים חלק בלתי נפרד מהיכולת שלכם כמטופלים לדאוג לרווחה שלכם ושל בני המשפחה, במידה ועולה חשד כי הרופא או הצוות הרפואי התרשלו בתפקידם כפי שמצופה מהם.

רשלנות רפואית: המדריך המלא למשפחות

כיצד מתנהלים לפני הגשת התביעה?

על מנת להגיש תביעה בתחום הרשלנות רפואית נדרש קודם כל לגבש כתב תביעה. את כתב התביעה מבססים על תיעוד ההתנהלות הרפואית, בין אם מדובר ברישומים רפואיים או בהקלטות. זכותכם כמטופלים לקבל את כלל האסמכתאות הרפואיות המעידות על הטיפול הרפואי שאתם או בני המשפחה קיבלתם, אולם חשוב לציין כי לצערנו בתי החולים כמו גם קופות החולים לא פעם מערימות קשיים בכל הקשור לדרישה לקבלת המסמכים ועל כן ייצוג מטעם עורך דין יכול לתרום מאוד לתהליך של איסוף המסמכים. מדובר בשלב קריטי מאוד להגשת התביעה מאחר והתיעוד הרפואי הכולל הפניות, תוצאות בדיקות וכן גיליון רפואי מהווה ראייה ממשית לטובת הוכחת נזק אל מול בית המשפט. בנוסף לכך, ע"פ החוק נדרש לצרף לכתב התביעה חוות דעת מטעם מומחה אשר בוחן את פרטי המקרה ובהתאם לכך מצרף חוות דעת רפואית אותה מגישים בפני בית המשפט. מדובר בהליך מורכב הדורש מכם לא מעט סבלנות והבנה כי לגיבוש תיק התביעה יש חשיבות עצומה מבחינת אחוזי ההצלחה באישור התביעה וכן קבלת פיצוי.

כיצד נקבע גובה הפיצוי?

תביעות בגין רשלנות רפואית מגישים לבית המשפט בהתאם לערכאה המתאימה. במידה ואתם עתידים לנהל תביעה בסכום של עד 2.5 מיליון ₪ התביעה תוגש לבית המשפט ואילו במידה והסכום עולה על 2.5 מיליון ₪ התביעה תוגש לפתחו של בית המשפט המחוזי. הפיצוי נקבע בהתאם לנזקים כספיים שנגרמו כתוצאה מהרשלנות הרפואית כמו גם מנזקים המוגדרים בחוק כמו למשל אובדן כושר עבודה וכן הוצאות רפואיות.

הגשת תביעה – בהקדם האפשרי

על תביעות בתחום הרשלנות הרפואית חלה חובה התיישנות בת שבע שנים. ההמלצה הגורפת היא לא להמתין עם הגשת התביעה לדקה התשעים אלא להגיש אותה בהקדם, וזאת בשל העומס אותם חווים בתי המשפט בניהול תביעות בתחום הרשלנות, לא מעט בזכות העלייה במודעות הציבורית. על כן, העדיפו לנהל את ההליכים כמה שיותר מוקדם ועם שימת דגש על קבלת ליווי משפטי לכל אורך התהליך, לטובת מיצוי זכויות מלא שלכם ושל בני המשפחה המעורבים ברשלנות לכאורה.