טלית כחול-לבן

עולם היהדות - הלכה מסורת

קצת בריאות לתזונה היומית: איך כדאי לשלב בתפריט שלנו פרוביוטיקה?

אם יצא לכם לשמוע על המונח "פרוביוטיקה" ולא לגמרי הצלחתם להבין למה הכוונה, אנחנו כאן בשביל לעשות לכם קצת סדר. הפרוביוטיקה היא שם כללי לחיידקים טובים, מועילים ובריאים ההכרחיים עבור איזון המערכות השונות בגופנו. חיידקים אלה נמצאים במערכת העיכול שלנו באופן טבעי, ועוזרים לה לתפקד בצורה תקינה. עם זאת, אנשים רבים נוטלים פרוביוטיקה באופן אקטיבי, בין אם באמצעות תוספי תזונה ובין עם על ידי צריכת מזונות המועשרים בחיידקים טובים, כמו יוגורט. אז מהי פרוביוטיקה, כיצד היא מועילה לבריאות ואיך תוכלו לשלב אותה בתפריט שלכם? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

מהי פרוביוטיקה?

במערכת העיכול שלנו קיימת אוכלוסייה מגוונת של חיידקים. הפרוביוטיקה, כאמור, הינה מונח המתייחס לקבוצה של חיידקים טובים שנמצאים במערכת העיכול שלנו ומסייעים לה לפרק את המזון שנכנס לגוף, ומאפשרים לוויטמינים, למינרלים ולחלבונים שבמזון להיספג בצורה מיטבית. את הפרוביוטיקה ניתן לצרוך באמצעות תוסף תזונה מתאים או על ידי צריכת מאכלים המכילים כמויות יפות של חיידקים ידידותיים אלה, כמו מוצרי חלב מסוימים. אבל אם החיידקים הללו כבר נמצאים במערכת העיכול שלנו, למה שנצטרך ליטול תוסף פרוביוטי?

 

 

פרוביוטיקה בעידן המודרני

התזונה שלנו מושפעת מאוד מהעידן הנוכחי, שלצד כל הדברים הנהדרים שיש בו, הוא גם מביא עמו סגנון חיים שעלול לפגוע באוכלוסיית החיידקים הידידותיים בגופנו. אורח החיים המודרני מאופיין בשגרה המלאה בסטרס, מה שעשוי להשפיע גם על התזונה שלנו במובנים רבים. בעוד שאנחנו מתזזים את עצמנו בין עבודה, לימודים, חיי משפחה וחיי חברה, השאיפה לאכול ארוחות מלאות, בריאות ומגוונות נוטה להידחק הצידה מתוך הצורך להספיק כמה שיותר. לפיכך, אנחנו נוטים לצרוך יותר מזונות מתועשים ומעובדים שלא רק רוויים בשומן, סוכר ונתרן, אלא גם דלים בסיבים תזונתיים ובחיידקים בריאים.

כתוצאה מכך, האיזון בין החיידקים הטובים לבין החיידקים הלא-טובים עלול להשתבש, מה שיכול להשפיע באופן ישיר על המערכת החיסונית ועל הבריאות שלנו. בהיעדר כמות מספקת של החיידקים הטובים, ייתכן שנרגיש ירידה ניכרת בחיוניות שלנו וברמת איכות החיים שהיינו רוצים עבור עצמנו. לכן, מחסור משמעותי של פרוביוטיקה במערכת העיכול שלנו יכולה להתבטא בכמה צורות ודרכים שתפקידן להתריע לנו על הבעיה איתה מתמודד גופנו. לרוב, תופעות הלוואי יתבטאו בתחושות של כבדות, נפיחות, עצירות, שלשולים, צרבות ואפטות בחלל הפה.

אז מה עושים?

הבשורה המנחמת היא שהפתרון קיים, והוא קל ונגיש מאי פעם. בראש ובראשונה, תזונה בריאה יכולה להאריך תוחלת החיים ולהטיב עימנו בכל מקרה, כך שמומלץ לנסות להקפיד ככל הניתן על תזונה טובה, בריאה ומאוזנת, בדגש על מאכלים כמו קוטג', יוגורט, מיסו וכרוב כבוש שעשירים בפרוביוטיקה טבעית. כמו כן, תוכלו לצרוך תוספי תזונה המכילים פרוביוטיקה. קיים מגוון רחב של תוספי פרוביוטיקה, ולפני שאתם בוחרים את תוסף הפרוביוטיקה מומלץ לשים דגש על כמות החיידקים בכל כמוסה, על מגוון זני החיידקים ועל טכנולוגיית הייצור של הפרוביוטיקה. ברגע שתמצאו את הפרוביוטיקה המתאימה לכם, מומלץ לצרוך אותה בהתאם להמלצות הרפואיות ולצד הקפדה על תזונה טבעית, בריאה ועשירה בסיבים, ויטמינים ומינרלים החיוניים לגופנו ובריאותינו.

סיכום

לסיכום, לפרוביוטיקה יש תפקיד חשוב ובולט בייעול תהליכים שונים בגוף שלנו ובשמירה על בריאותנו. כמו כן, אנחנו מקווים מאוד שהמאמר עשה לכם קצת סדר בכל נושא הפרוביוטיקה, אם כי נדגיש שיש לפנות לרופא או לדיאטן לצורך התאמת הפרוביוטיקה הטובה ביותר עבורכם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.