כיסוי לחלה

ערב שבת הוא אחד הרגעים המשמעותיים ביותר בלוח הזמנים היהודי. הקידוש, נרות השבת, ניחוח ארוחת השבת באוויר, כל אלו הם אלמנטים מסורתיים שכל יהודי באשר הוא מצפה להם במשך כל השבוע. הקידוש של יום שישי הוא גם מלא במסורות ומצוות שונות. נוכל למצוא תשמישי קדושה שונים שמסמלים את בואה של השבת, כמו נרות השבת. תשמיש קדושה נוסף קשור דווקא לחלות עצמן. זהו כיסוי מיוחד ששונה מסתם מפה או מפית. הוא מעוטר באופן מיוחד ויש לו משמעויות רבות ועמוקות לפי ההלכה והמסורת היהודית. זהו כמובן כיסוי החלה עליו נדון במאמר הזה.

כיסוי חלות – מה המשמעות?

החלות עליהן אנו מברכים בערב שבת לא מונחות סתם כך על השולחן. הן מגיעות כאשר הן עטופות מלמעלה ומלמטה בכיסוי מהודר עליו יש עיטורים ומשפטים או פסוקים שונים. יש למנהג הזה משמעות שהיא יותר מסתם יופי או אסתטיקה. בואו נבחן כמה הסברים לגבי משמעות כיסוי החלות:

כיסוי חלות – מיני עיטורים שונים

כיסויי החלות יכולים להגיע במגוון סגנונות ועיטורים שונים. על רובם יופיעו מילים כמו 'שבת שלום' או 'שבת ויום טוב'. חלקם לא מלווים כלל במילים אלא רק בעיטורים שונים. הצבע השלט הוא לבן והחומר הנפוץ הוא מעין בד סאטן מבריק. קיימים גם כיסויי חלה הדומים יותר לסגנון של טלית והם עשויים מכותנה למשל.

האלמנטים העיצוביים הנפוצים הם:

 

מכיוון שקיימים כל כך הרבה עיצובים נהדרים לכיסוי חלות שתמיד נשמח לקבל ולהשתמש בהן, כיסוי חלה יכול להיות מתנה נהדרת למשפחה.